1. Ktunnel Yasaklı Sitelere Giriş - Türkiye'nin En Sevilen Sitesi


    Yasak Sitelere Giriş w-ktunnel
    Ücretsiz Yasak Sitelere Giriş W-Ktunnel
    En çok kullanılan yasak sitelere giriş w-ktunnel
Home » » 28 Mart Hollanda - Türkiye maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

28 Mart Hollanda - Türkiye maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

Posted by Acunn.com on 25 Mart 2015 Çarşamba



Amsterdam ArenA'nın ev sahipliği yapacağı Hollanda-Türkiye karşılaşması, 28 Mart Cumartesi günü saat TSİ 21.45'te başlayacak maçın Show TV'den canlı olarak yayınlanması bekleniyordu. Ancak TMSF'nin Show TV'ye el koyması nedeniyle maç Show TV'den yayınlanamayacak.

Hollanda Türkiye maçı öncesi yayın krizi yaşanıyor. Show TV'den naklen yayınlanması beklenen karşılaşma hakkında kanalda hiç bir tanıtımın dönmemesi ve Hollanda Türkiye maçı ile ilgili yayın akışında yer verilmemesi mücadelenin yayın krizi yaşandığına dair ilk sinyaller oldu. Peki Hollanda Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan izlenebilir. İşte dünya televizyonlarında A Milli Takım maçları yayınlayan kanallar





Hollanda Türkiye maçı için izleyicilerin kafası hayli karıştı. Öncellikle Milli maç yayınlarını yapan Show TV'nin hiç bir şekilde maç tanıtımına yönelik yayınlar yapmaması ve yayın akışında Hollanda Türkiye maçına yer vermemesi karşılaşmayı televizyondan seyredemeyeceğiz izlenimi oluşturdu. Milliyet Gazetesi yazarı Atilla Gökçe konuya şöyle açıklık getirdi;

Hollanda maçında yayın krizi

Futbolumuz, bugüne kadar eşine rastlanmamış bir krizle karşı karşıya.

Hollanda- Türkiye milli maçını televizyondan izleyip izleyemeyeceğimiz henüz belli değil.

TMSF’nin 11 Mart’ta aldığı “Show TV’nin maçı yayınlamaması” kararı, son anda değişmezse, bilin ki 50 yıl geriye gidip Hollanda- Türkiye maçını radyodan dinleyip gazetelerden okuyacağız. Tıpkı 60’lı yıllarda olduğu gibi. O yıllarda sınırlı da olsa maçın iki - üç dakikalık özetini sinemalarda “Dünya Haberleri” gösterimi ile izleyebiliyorduk. Ama TMSF’nin kararı hukuk açısından o kadar bağlayıcı ki, bugünkü yayın hakları nedeniyle hiçbir kanalda özeti bile yayınlanamaz. Dijital çağımızda maç görüntülerine ulaşmak teknolojik olarak sonsuz kolaylıklarla mümkün olsa da -internet dahil- canlı yayını elde edemezsiniz. Hollanda’da yayın hakkına sahip kanala Türkiye’den ulaşabilir ve bu yayını evinizdeki televizyonunuza taşırsanız ne ala! Ötesi mümkün değil.

Saran Medya Spor Grup Başkanı Selim Usta imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Şirketimiz Saran(Saran Uluslararası Fimcilik Org.Rek.Paz.Tic.A.Ş) ile Show TV arasında, Show TV tarafından yapılan açıklamada da açıkça belirtildiği üzere, 2014 Yılında imzalanmış olan ve 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası Eleme ve A Milli Takımımız hazırlık maçlarını kapsayan sözleşme halen yürürlüktedir. Show TV den yapılan açıklamada geçen "Hollanda-Türkiye futbol maçının başka bir kanalda yayınlanabilir" ifadesi ise tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Türkiye A Milli Takımımızın Maçları, Şampiyonlar Ligi modeli gibi havuz haline getirilmiş olup, dolayısı ile tüm maçların yayın hakkı sahibi UEFA'dır. Saran, UEFA ile yaptığı anlaşma doğrultusunda bu maçlar için Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın maç yayınlarına aracılık etmiş olup, UEFA'nın milli maçların yayını ile ilgili koşullarının sağlanması konusunda önceden olduğu gibi şimdi de limitleri dahilinde elinden gelen özveriyi göstermektedir. UEFA, yayıncı Show TV 2014 anlaşması için onay vermiş olup, bu tarihten sonra yapılacak olan muhtemel yayıncı kuruluş değişikliği tekrar UEFA'nın yetkisine ve onayına tabidir. Kaldı ki Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi tüm maçların aynı kanalda yayınlanma zorunluluğu mevcuttur. Konu sadece Hollanda - Türkiye maçını değil bu maçtan sonra oynanacak Kazakistan - Türkiye veya Türkiye - Hollanda gibi 5 ilave Avrupa Şampiyonası 2016 Eleme Maçının da yayınları ile alakalıdır. Maçların tek tek satılabilmesi yeni UEFA sistemi ve kurallarına göre mümkün değildir.

Show TV'nin belirttiği gibi yönetimlerin değişmesi mümkündür, ancak kurumlar ve yaptıkları anlaşmalar devam eder ve taraflar yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Nasıl ki "Saran yönetim değişimi sonrasında daha iyi ticari şartlar önüme sunuldu, bu maçları başka kanala satıyorum diyemez" ise, Show TV'nin de keyfi olarak, ticari açıdan yeniden değerlendirdik ve yayınlamama kararı aldık demesi mümkün değildir. Bu kararın şifahi olarak maçların oynanmasına çok kısa bir süre kala Show TV tarafından, Saran'a bildirilmesi, Saran'ın UEFA nezdinden girişimlerde bulunması ve maçların başka kanallarda yayınlanabilmesi ve çözüm alternatifleri üretmesine imkan vermemiştir. Herşeyden önce A Milli Takımımızın maçlarının yayını sadece ticari olmamakla birlikte "milli" bir meseledir. Show TV tarafından yapılan açıklamada, aramızdaki anlaşmanın halen devam etmekte olmasına karşın, SARAN'ın anlaşmayı ihlal ederek, maçların Saran tarafından başka bir kanalda yayınlatabileceğimizi söylemektedir ki, bu yaklaşım mevcut hukuk kuralları, UEFA ile Saran ve Saran ile Show Tv arasında imzalanan sözleşme hükümlerine göre mümkün değildir.

Show TV ile yapılmış olan anlaşma doğrultusunda Hollanda - Türkiye ve diğer eleme maçları ile A Milli Takım Hazırlık maçlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı kararı tek başına Show TV ve yönetimine aittir. Saran, maçların yayın haklarının mevcut sahibi Show TV tarafından talep edilmesi ve taraflar arasında imzalı anlaşmadan SARAN'ın doğmuş haklarının saklı kalması ve Show TV tarafından imzalanan sözleşmeden feragat edilmesi koşulu ile, (Hollanda - Türkiye Eleme ve Luxemburg - Türkiye Hazırlık maçları sonrasında) UEFA ile de görüşerek kalan maçların başka kanalda yayınlanabilmesi adına elinden gelen gayret ve iyi niyeti gösterecektir."







Show TV'nin açıklaması şöyle:

2014 yılında yapılan protokol ile, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası kapsamında  Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın oynayacağı eleme maçlarının Show TV’de yayınlanması konusunda ilgililer arasında mutabakata varılmıştır.

Bilindiği üzere, Ocak 2015 tarihinde Show TV’nin yönetimi değişmiştir. Show TV yeni yönetimi, milli maç yayınları konusundaki mutabakatı  ekonomik ve ticari açıdan yeniden değerlendirmiş ve söz konusu maç yayınlarının mevcut koşullar çerçevesinde kanalımız tarafından yapılmasının  mümkün olmadığı kanaatine vararak, bu hususu distribütör şirkete bildirmiştir.

Bildirim tarihinden itibaren söz konusu  milli maçların başka bir televizyon kanalında yayınlanması ile ilgili olarak ise Show TV açısından ya da Show TV’den kaynaklanan herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Show TV








40 milyon euro

Futbolda 2016 Avrupa Şampiyonası ile 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının yayın hakkı 2014 Mart’ında UEFA tarafından ihaleye çıkarıldı. Bu ihalenin Türkiye haklarını Sadettin Saran’ın şirketi kazandı. Saran, daha sonra alt lisans anlaşmasıyla bu hakkını AKS TV’ye verdi. Anlaşma gereğince 2016 elemeleri kapsamında 10 hazırlık maçı ve 10 resmi maç yayını için ödenecek paranın 40 milyon Euro olduğunu öğrendim. Bilindiği gibi TMSF, AKS TV’nin yayın kanalı olan Show TV’nin  yönetimini üstlenmiş durumda. Bugüne kadar kanal yönetiminin personeline dokunmadılar. Kanalın “müdahale” sürecinde zarar görmemesi için gerçekten özenli ve titiz bir yaklaşım gösterdiler. Ne var ki konu Show TV’den yayınlanacak maçlara geldiğinde üst yönetim 11 Mart’ta Hollanda maçını “yayınlamama” kararı aldı.

Öğrendiğime göre, Saran Holding ile TMSF ya da AKS TV arasında karar sonrası hiçbir resmi görüşme yapılmamış. Temsilciler ya da teknik ekipler arasında bir diyalog olabilir. Ama o düğmeye kim basacak? TMSF ile Saran arasındaki sözleşme şu ana kadar feshedilmiş değil. Dolayısıyla bu maçın Show TV dışında bir kanaldan yayınlanması hem hukuk açısından, hem de teknik koşullar bakımından adeta imkansız!

Önemli kayıplar

UEFA, bu maçın yayınlanamaması durumunda, hiç kuşkunuz olmasın, hem sportif, hem de hukuksal tepki gösterecektir. Bu tepkinin ülkemize hiçbir şey kazandırmayacağı, aksine çok önemli kayıplara yol açacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

TMSF, yayın anlaşmasını kanalın koşulları bakımından ekonomik anlamda yanlış bulabilir. Ancak ekonomik açıkları - örneğin sponsor ve reklam gelirlerini artırarak- kapatma çabası göstermediği anlaşılıyor. Yine de anlaşmayı feshederek Saran Holding’i maç yayınını pazarlama konusunda serbest bırakabilirlerdi. Şu ana kadar böyle bir şey de olmadı.

Bir milli maçın tv ekranlarından yayınlanamaması hem yanlıştır, hem de hizmetin engellenmesi dolayısıyla ayıptır. Bu ayıbın resmi kurumlar aracılığıyla sergilenmesi ise skandal değilse nedir?
Show TV’nin yayınla ilgili tüm görevlileri, sanki yayın yapılacakmış gibi işlerinin başında. Düğmeye basıldığı anda Milli Takımımız’ın Hollanda ile oynayacağı maçı seyredebileceğiz.

Ama o düğmeye kim basacak? Skandalı kim önleyecek? Bekliyoruz, göreceğiz!


İşte maçı yayınlaması beklenen o kanalların bir listesi:

5 SPORT HD / İsrail
6'eren HD / Danimarka
Be Sport 1 HD / Belçika
Idman TV
Futbol 2 HD (Ukrayna)
Diema Sport HD
Foot+
Irib Varzesh
Kanal 9 / İsveç
Movistar Futbol (İspanya=
OTE Sport 3 HD
Polsat SPort Extra HD
Russia 2
SBS 6 HD
Setanta Sports Eurasia
Sky Sport 1 HD İtalya
Sky Sport 5 HD İngiltere
Slovenia TV2 HD
Sport 1 / Çek Cumhuriyeti
Sport 1 / Macaristan
Sport TV Africa 2
Sport TV2 / Portekiz
SportKlub 1 / Hırvatistan
TVM 2 / Malta
Astro Super Sport 3
ESPN 2 / HD
ESPN+ HD / Brezilya
Fox Soccer 2GO
SportsNet World

Kaynak Milliyet


0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılar

Survivor All Star Sms Oy Sıralaması

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

.comment-content a {display: none;}