1. Ktunnel Yasaklı Sitelere Giriş - Türkiye'nin En Sevilen Sitesi


    Yasak Sitelere Giriş w-ktunnel
    Ücretsiz Yasak Sitelere Giriş W-Ktunnel
    En çok kullanılan yasak sitelere giriş w-ktunnel
Home » , , , , , , » 2015 Yılı Saatler 1 ne zaman ileri alınıyor - Yaz Saati Uygulaması -1 saat ileri alma

2015 Yılı Saatler 1 ne zaman ileri alınıyor - Yaz Saati Uygulaması -1 saat ileri alma

Posted by Acunn.com on 23 Mart 2015 Pazartesi

2015 mart ayı saatleri ilerimi alınacak gerimi alınacak,yaz saati uygulaması nedir,2015 yılı saatler ne zaman ileri alınacak saat,saatler ne zaman ileri alınacak, yaz saati, saat, resmi gazete, türkiye , bakanlar kurulu, gazete,Resmi Gazete,Bakanlar Kurulu,saat, saatleri ileri alma, kış saati, yaz saati, Saatler ne zaman ileri alınacak? bir saat ileri alma

Saatler neden ileri alınır neden geri alınır ?

Saatlerin ileri- geri alınma nedeni gün içerisinde güneş ışınından  daha fazla yararlanmak için ileri-geri kış saat uygulaması- yaz saati uygulaması yapılmakta.Yaz saat uygulmasında saatler bir saat ileri  kış saat uygulmasında saatler bir saat geri alınmakta. kış saat uygulaması ekim ayında yaz saat uygulaması yani saatlerin 1 saat ileri alınması mart ayında gerçekleşiyor.


Peki bu yıl yani 2015 yılı yaz saat uygulamasında saatler ne zaman ileri alınacak. işte detaylar..

Bakanlar Kurulu kararı ve Resmi gazete'de yayımlanlanan yaz saati uygulaması detayları belli oldu. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler 1 saat ileri alınacak. Yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor? Saatler ne zaman ileri alınıyor?

Türkiye'de tüm yurtta saatler, 29 Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 17 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Buna göre, saatler 29 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak.

Resmi gazete'de, Bakanlar Kurulu'nun 09.03.2015 tarihli söz konusu kararının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 04.03.2015 tarihli ve 93 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2'nci maddesine göre alındığı kaydedildi


0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılar

Survivor All Star Sms Oy Sıralaması

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

.comment-content a {display: none;}