1. Ktunnel Yasaklı Sitelere Giriş - Türkiye'nin En Sevilen Sitesi


    Yasak Sitelere Giriş w-ktunnel
    Ücretsiz Yasak Sitelere Giriş W-Ktunnel
    En çok kullanılan yasak sitelere giriş w-ktunnel
Home » » SGK Hizmet Dökümü ve SSK Hizmet Sorgulama İşlemleri

SGK Hizmet Dökümü ve SSK Hizmet Sorgulama İşlemleri

Posted by Acunn.com on 29 Mart 2015 Pazar

SGK hizmet dökümü alarak hizmet sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümünüzü almak ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.



Gün geçtikçe artan internet kullanımı, devamında bazı alışkanlıkların kırılması ve yerine yenilerinin getirilmesi durumunu da beraberinde getirmiştir. Tahmin edeceğiniz gibi, artık hemen hemen her yerde, evde, okulda, iş yerinde vb. iletişim ve haberleşme olanağımız mevcut haldedir. Bu durumun doğal sonucu olarak, bilgiye ve gündemdeki gelişmelere ulaşmak ta bir hayli kolay olmuştur. Bu durumda, birçok firma, banka vb. gibi kuruluşlar, internet uygulamalarını geliştirmiş ve insanların hizmetine sunmuştur. Devlet de bu gelişmelere kayıtsız kalamamış bazı yeni düzenlemeler getirmiştir.
Bizler de bu haberimizde, devletin sağlamış olduğu çeşitli web uygulamalarından sadece biri olan, SGK hizmet dökümü sorgulaması işlemlerini araştırdık, düzenledik ve yazdık. Bu doğrultuda, devletin çeşitli kurumları aracılığı ile vatandaşlara ulaştırdığı hizmetlerinden biri olan hizmet dökümü elde edilmesi işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmuş ve devamında geliştirilmiştir.
Henüz 2000’li yılların başında hızlanan bu gibi uygulamalar sayesinde, bizler de ilgili kurum ve kuruluşlara gitmeden de, işlerimizi yapabilir ya da merak ettiklerimizi öğrenebiliriz.  Devlerin SGK kanalı ile bize sağlamış olduğu bu kolaylık, hiç şüphesiz, zamanımızdan ve emeğimizden kazanmamıza olanak sağlamıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü elde edilmesi işlemleri, SGK’nın alt kurumlarından hangisine bağlı olarak çalışıyor olursanız olun, aynı yöntemler ile yapılan bir işlemdir. Sizlerin de bildiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt kurumlarını, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) birimleri oluşturmaktadır. Fakat başta da belirttiğimiz gibi, bu üç kurum için de, aynı şekilde yapılmaktadır.SGK prim sorgulamanızı internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. İster e-devlet şifreniz ile e-devlet uygulamasını kullanarak, isterseniz de şifre kullanmaya gerek olmadan, ESGM uygulamasını kullanarak yapabilirsiniz.
Haberimize, ilk olarak e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümünü anlatarak giriş yapalım. Buna göre aşağıdaki yazımızı takip edebilir ve bilgi edinebilirsiniz.
E-devlet şifresi ile SGK hizmet dökümünü anlatmadan önce, e-devlet şifresinin nasıl alınacağından bahsedelim; e-devlet şifrenizi her hangi bir PTT şubesine giderek ve 2 TL ücret ödeyerek temin edebilirsiniz. E-devlet şifrenizi elde ettikten sonra ise aşağıda anlatıldığı şekliyle SGK günsorgulamalarınızı yapabilirsiniz;
ü  SSK hizmet dökümü elde edilmesi amacı ile ilk olarak e-devlet uygulamasının resmi web sayfasına giriş yapmanız gereklidir.
ü  Hemen devamında, bu sayfada uygulamanın sağında yer alan ‘E-Hizmetler’ bölümüne geliniz.
ü  Peşindeki aşamada ise, bu kısımdan ‘S’ harfini seçiniz ve S harfi ile çıkan sonuçlar arasından, ‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ seçeneğine tıklayınız.
ü  Daha sonra bu bölümde,  ‘SSK (4A)’, ‘BAĞ-KUR (4B)’ ‘ve ‘Emekli Sandığı (4C)’ kurumları yer almaktadır.
ü  Hemen ardından bu kurumlar arasından kendi bağlı olduğunuz kurumu seçiniz ve devamında o kurumun hizmet dökümünü seçiniz.
ü  Daha sonra, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazınız.
ü  Tüm bu aşamaları eksiksiz tamamladıktan sonra, son işlem olarak ise; kimlik doğrulama işlemleri için sizden talep edilen kişisel bilgilerinizi sistemde yer alan ilgili alanlara doldurunuz.
E-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak elde edilen SGK hizmet dökümü aşamalarını anlattıktan sonra, şimdi deESGM üzerinden şifre kullanılmadan elde edilen SGK hizmet dökümü işlemini anlatalım;
ESGM üzerinden şifresiz yapılanhizmet dökümü elde edilmesi işlemi
ü  SGK hizmet dökümü elde edilmesi amacı ile ilk olarak yapmanız gereken işlem, ‘esgm.sgk.gov.tr’ adresine giriş yapmak olacaktır.
ü  Bir sonraki aşamada burada sayfanın üst bölümün en sağ tarafında yer alan ve ‘E-SGK’ yazan alana geliniz.
ü  Daha sonra, burada ‘E-Hizmetler’ şeklinde bir başlık vardır.
ü  Hemen devamında, bu alandan ‘E-Hizmetler Uygulaması’ seçeneğine tıklayınız.
ü  Devamındaki aşamada, ‘E-Hizmetler Giriş Ekranı’ açılacaktır, buradan ‘T.C’ seçeneğini tıklayınız.
ü  Bundan sonraki aşamada, yeni ekranda yer alan ve ‘T.C Kimlik Numarası’, ‘İl’, ‘Doğum Yılı’, ‘Cilt Numarası’ ve ‘Güvenlik Kodu’ şeklinde yazan alanları doldurunuz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılar

Survivor All Star Sms Oy Sıralaması

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

.comment-content a {display: none;}